Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στο λαβύρινθο της καρδιάς...νέα ελπίδα στα κύματα..!

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...


-Αγγελε τί είναι η ευτυχία..;
-Η αληθινή ένωση με το Θεό Μιχαέλα μου..!
-Δηλαδή..;
-Δηλαδή..Η αγάπη που διώχνει το φόβο!
-Ενδιαφέρον..!Κάποιοι όμως λένε ότι πρέπει να φοβάσαι το Θεό..
-Και κάποιοι άλλοι δεν πιστεύουν καν ότι υπάρχει Θεός..Δεν υπάρχει γι αυτούς αγάπη και φόβος..;
-Νόμίζω ότι για όλους υπάρχει.! ))
-Ναι..!Επειδή για όλους υπάρχει ο Θεός..
-Και τότε γιατί κάποιοι δεν το πιστεύουν..;
-Γιατί έχουν μάθει να τον φοβούνται κι όχι να τον αγαπούν..!
-Κι όμως τόσοι άνθρωποι είναι που αγαπούν το Θεό και παρόλα αυτα τον φοβούνται..
-Είναι επειδή δεν τον αγαπούν αληθινά..
-Κι αν δηλαδή τον αγαπήσουν αληθινά θα πάψουνε να τον φοβούνται ..;
-Εσύ τί φοβάσαι;
-Ν αγαπήσω δίχως ν αγαπηθώ..Αυτό φοβάμαι περισσότερο απ όλα..Να με πληγώσει ότι αγαπω..
-Εγώ σ αγαπώ Μιχαέλα..Πιστεύεις ότι θα σε πληγώσω ποτέ;
-Οχι...!
-Αλήθεια;Και τί σε κάνει να το πιστεύεις αυτό..;
-Σε εμπιστεύομαι..
-Εσύ θα με πλήγωνες ποτέ χωρίς αιτία..;
-Φυσικά όχι..!Μάλλον ούτε και με αιτία δε θα σε πλήγωνα..!
-Ναι..; ))Και γιατί αυτό..;
-Γιατί κι έγω σ αγαπώ..
-Θα φοβόσουνα όμως μη με πληγώσεις άθελα σου ή σε κάποια δύσκολη στιγμή;
-Ναι, φυσικά..
-Ε, το ίδιο ισχύει και με το Θεό..!Το Θεό ως Ανώτερη Δύναμη και Δημιουργό των πάντων, που ακόμα κι οι αθεϊστές τον πιστεύουν παρεπιπτώντως μες στ αεροπλάνα, αλλά και τον μικρό εκκολαπτόμενο θεό στο κάθε ανθρώπινο πρόσωπο!
-Ναι, καταλαβαίνω που το πας..!Ομως υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ του Θεού ως Ανώτερη Δύναμη και του μικρού εκολαπτόμενου θεόυ (φίλε πολύ ωραία το θέτεις!!! )στο κάθε ανθρώπινο πρόσωπο..!Ο δεύτερος, ανίδεος συχνά της αυτοαντίληψης της ύπαρξης του,γουστάρει ενίοτε να σε βλέπει να πονάς..!Σε πληγώνει για να τον αγαπάς κι έτσι να νιώθει σπουδαίος..
-Αααχ!Δώρα Θεού ματαιωμένα....Κανένας άνθρωπος δε θα τανε μικρός εκολαπτόμενος θεός αν ο Θεός δεν του είχε κάνει αυτό το δώρο..!
-Αχ Αγγελέ μου πόσο δίκιο εχεις....!Γιατί όμως ο Θεός να κάνει αυτό το δώρο στον άνθρωπο;
-Γιατί ο Θεός δεν είναι εξουσία είναι δύναμη..Δύναμη αγάπης, ενότητας,εναρμόνισης των υπάρξεων και ευτυχίας...
-Ευτυχίας...!;Κι όμως Αγγελε,αυτό μπορεί να ακούγεται για πολλούς τελείως ριζοσπαστικό και πρωτάκουστο..!
-Ναι..;Γιατί;
-Γιατί έχουμε συνιθήσει να πιστεύουμε ότι ο Θεός κερδίζει την αγάπη μας μέσα απ το δικό μας πόνο...
-Προκαλώντας μας ο ίδιος ο Θεός τον πόνο..;
-Θες να σου πω εγώ τί πιστεύω;
-Θα μ ενδιέφερε να μάθω..!
-Πιστεύω πως αν ήταν έτσι, και μας προκαλουσε ο Θεός πόνο για να μας κερδίσει,δεν θα καταδέχοταν να σταυρωθεί για εμας..
-Κι όμως είπε ''οποιος θέλει να με ακολουθήσει ας πάρει το σταυρό του κι ας με ακολουθήσει''..
-Εσύ τί πιστεύεις ότι σημαίνει αυτό..;
-Εσύ τί πιστεύεις..;
-Ο σταυρός του καθενός είναι η μάχη..!Η μάχη με την αδικία, τη ματαιότητα, τον πόνο και το θάνατο..Μετά το σταυρό όμως ακολουθεί η ανάσταση..!Ο Ιησούς αναστήθηκε δείχνωντας μας με τον τρόπο αυτό ότι και σε κάθε δικό  μας θάνατο, κάθε δική μας μάχη, η θεεική δύναμη είναι η παρηγοριά και η ανασύνταξη, η δύναμη της ζωής που μεταμορφώνει τον πόνο σε ευτυχία..!
-Κι εγω Μιχαέλα μου το ίδιο πιστεύω.. ))
-Κι όμως Αγγελε, κάποιος θ΄ αναρωτιόταν, η ευτυχία αυτή που προσδιορίζεται..;
-Παντού, οπουδήποτε..!Σε δυο ερωτευμένους νέους που βρήκαν ο ένας στον άλλον, μετά απο πολύ καιρό μάχης σε επώδυνες σχεσεις αναζήτησης, και κοιτούν μαγεμένοι τ αστέρια αγκαλιά, να καθρεφτίζονται στα μάτια τους..Σε ένα παιδί, που ύστερα απο έναν κουραστικό χειμώνα στο σχολείο, γελά ευτυχισμένο στην αμμουδιά και παίζει με τα κύματα..Στην αγκαλιά ενος φίλου, κάποια δύσκολη στιγμή, που στεγνώνει τα δάκρυα..Σ έναν ώμο ακόμα που θ ακουμπήσεις να κλάψεις..Σ αυτή την αγαλίαση που νιώθεις όταν κοιτάζεις μες στο βάθος τ ουρανού τα σύνεφα να χορεύουνε στο ρυθμό του ανέμου, και ξεχνιέσαι για λίγο απ όλα σου τα προβλήματα, για λίγο χάνεσαι κι όποιος κι αν είσαι το αισθάνεσαι, οι άγγελοι πετουν ολογυρά σου...Κι είναι όλα αυτα τα αισθήματα, οι μεγαλύτερες αλήθειες του Θεού..!Αλήθειες κρυμένες μες στην ίδια μας τη ζωή και την καθημερινότητα..!Οπως είπε κι ο Ιησους, ένας σπορος κρυμένος στη γη που καρποφορεί δέντρο,που φτάνει ως τις ψηλότερες κορφές του ουρανού...
-Αιώνιε ρομαντικέ μου Αγγελε..!Και πάλι πόσο δίκιο έχεις..!!Με συγκίνησες....Πάντως πιστεύω ότι στους ανθρώπους αυτούς που προανέφερες, και συνεργούν στη δύναμη του Θεού , η οποία είναι όντως δύναμη παρηγοριάς, ανάστασης, μαχητικότητας κι ευτυχίας,αυτός ο μικρός εκολαπτόμενος θεός μέσα τους, έχει αποκτήσει αυτοαντίληψη του δώρου της ύπαρξης του..!
-Χάρη Θεού.... ))Ξέρεις ο άνθρωπος, είναι σαν ένα μικρό παιδί!Οτι αντιλαμβάνεται ως κηδεμονία και δύναμη, αυτό μιμείται..!Είτε πιστεύει είτε όχι στο Θεό, κάτι αντίλαμβάνεται παντα ως δύναμη, ως θεό στη ζωή του..Γι αυτό επικρατεί το χάος που επικρατεί..Ο Θεός έδειξε στον κόσμο την αληθινή δύναμη..!
Αλλά ακόμα πολύς κόσμος επιμένει ν αντιλαμβάνεται τα δικά του...
-Ναι, και ποιός φταίει γι αυτό;
-Ο φόβος...Ο κακώς εννοούμενος φόβος....
--Αντί να φοβάμαι δηλαδη να μην πληγώσω εσένα, που σ αγαπω και μ αγαπας, να φοβαμαι εσένα....
-Το βρίσκεις λογικό..;
-Οχι..! ))
-Κανείς δεν το βρίσκει λογικό να το νιώθει αυτό για τον άλλον πιστεύω...Ομώς συχνά, όλοι το βρίσκουν λογικό να το αισθάνονται για το Θεό τους..!Αυτό ακριβώς που είπες,αντι να φοβούνται να μην τον πληγώσουνε λόγω αγάπης, να φοβούνται τον Ιδιο..
-Πληγώνεται όμως ο Θεός...;
-Πληγώνεται..Οταν πληγώνεται η αγάπη, η δικαιοσύνη κι η ευτυχία..Κάθε φορά που αυτό συμβαίνει και σε οποιαδήποτε περίσταση..!
-Κάποιος όμως θα σου έλεγε ότι ευτυχία γι αυτόν είναι η αδικία..το ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξουμε, με καθε κόστος εννοώ..!Η ο ηδονισμός της εξουσίας....
-Αυτό δεν είναι ποτέ αληθινή ευτυχία όμως Μιχαέλα..Αυτός ο άνθρωπος έχει ξεμείνει απο αγάπη..Ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, θα παψεί πια να τον αγαπάει, όταν θα έχει γεράσει και θα έχει κουραστεί απο το ίδιο το ιδανικό του της ματαιότητας,όταν δε θα θέλει και δε θα μπορεί πια τίποτα άλλο ν αρπάξει...!
-Αγγελέ μου, γι αυτο σ αγαπώ..!!Ξέρείς να βλέπεις στο βάθος του φαίνεσθαι και να λες τα πράγματα με τ΄όνομά τους...
-Δύναμη Θεού... ))
-Αγάπης ευτυχίας και δικαιοσύνης.....! ))
-Αγάπη +Δικαιοσύνη=Ευτυχία..Αγάπη + Ευτυχία =Δικαιοσύνη..
 Και Ευτυχία + Δικαιοσύνη = Αγάπη..Κι όλα αυτά μαζί= Θεός..!
-Φαντάζομαι στη δεύτερη εξίσωση, εννοείς την εσωτερική πληρότητα που βιώνει ο άνθρωπος στο Αγάπη+ Ευτυχία, η οποία επιφέρει αβίαστα τη ρεαλιστική αντίληψη στην αφθονία των υλικών και πνευματικών δώρων του Θεού,το ακριβοδίκαιο μοίρασμα και την έντιμη διαχείριση..Μ΄ ένα λόγο τη δικαιοσύνη..!
-Ναι, ακριβώς Μιχαέλα μου, αυτό εννοώ..!
-Συμπαντικό..Μαγευτικό..Υπέροχο...Κι όλα αυτά μαζι= Θεός..!!
 Μια πολύ όμορφη αποδειξη ότι ο Θεός δεν είναι εξουσία..είναι δύναμη!
-Η αληθινή δύναμη είναι ηγετική ικανότητα γιατί ξέρει να πείθει και να προσελκύει..Η φασιστική εξουσία, είναι αδυναμία ελείψει περιεχόμενου..!Θες κι άλλη μια απόδειξη, πολύ χειροπιαστή, της ύπαρξης του Θεού ως αληθινή Δύναμη;
-Αχ, και ποιός δε θέλει..!; 
-Λοιπόν, ενώ όλοι με έναν τρόπο τον αντιλαμβανόμαστε, είμαστε ελεύθεροι να το χειριστούμε όπως θέλουμε αυτό..Ακόμα και να τον πιστέψουμε ή να τον αρνηθούμε..!
-Ποιός και γιατί ν αρνηθεί τον υπέροχο κόσμο Του..;Εχει τη δύναμη να πείθει..!
-Και να προσελκύει..Γι αυτό και δεν καταδυναστεύει..Δεν το χρειάζεται..Μόνος του ο άνθρωπος επιλέγει την κόλαση και τον παράδεισο του..!
-Να μην πειθεσαι και να μην μαγεύεσαι απο κάτι που τόσο δυνατά πείθει και προσελκύει,όταν γνωρίσεις πραγματικά την αλήθεια του,είναι όντως μια απελπισία....
-Απελπισία εκούσια στο επίπεδο της γνώσης που το θέτεις..!Αυτοεπιλεγόμενη κόλαση..........
-Αγγελε... νιώθεις κι εσύ κάτι..;
-Ναι...εσύ;
''Πως είμαστε μαζί στο μικρό παράδεισο της ψυχής μας..!'' είπαμε μαζί, και χαμογελάσαμε ευτυχισμένοι, καθώς μια απαλή μουσική συνόδευε αρμονικά τη σιωπή και τη γαλήνη της νύχτας...Επαιζε το τραγούδι ''γιορτή''..σα μυστική συμφωνία σ όλα αυτα που είχαμε μόλις συζητήσει....!Ετσι, το αναρτήσαμε κι αυτο μαζί τους...!Πόσα αστέρια άραγε, στο άπειρο βάθος τ΄ ουρανού, θα σκορπισαν τη σιωπηλή μαρμαρυγή τους αντίκρυ μας, επάνω απο το Αιγαίο..;
Δεν ξέρουμε..Το νησί ολογυρά μας ησυχάζει..Μα λένε πως οι άγγελοι, όταν οι άνθρωποι ησυχάζουνε κι αφήνονται μες στο δικό τους φως,μπορουν επιτέλους να υφάνουνε την ουράνια αστροφεγγιά τους μέσα στην άγρια θάλασσα της ζωής.....

Αγγελος & Μιχαέλα

2 σχόλια:

  1. Γειά σας & από μένα παιδιά. Σύμφωνοι, ναι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, όμως παραμένει ένα ερώτημα. Της κατανόησης του απείρου, & ένα άλλο, γιατί το άπειρο έφτιαξε το πεπερασμένο, & ένα άλλο, τι υπόσταση έχει ο χρόνος μέσα στο άπειρο, & ένα άλλο, πως θα καταστραφεί το κακό & θα γλυτώσουν αυτοί που το κάνουν, & ένα άλλο, τι θα γίνει με τον άγγελο του κακού, & ένα άλλο, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ευτυχία ταυτόχρονα με την γνώση της αιώνιας κόλασης κάποιων;...Και ένα άλλο...& πάει λέγοντας. Είναι αυτό που έλεγε ο Πασκάλ ότι ο άνθρωπος με το πεπερασμένο μυαλό του & την επίγνωση του θανάτου, αποτελεί το πλέον τραγικό όν. Η τραγικότητά του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αρνηθεί παράλογα την αιτία της ύπαρξής του, την οποία ωστόσο δεν κατανοεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατανόηση της αιτίας της υπαρξης,ανθρωπων και αγγελων αλλα και ολου του συμπαντος ερχεται μεσα απο την αγαπη..Κι οποιος δεν εχει ακομα τη δυναμη ν αγαπησει το Θεο, αγαπα τα πλάσματα του κι ετσι σταδιακα η δυναμη του εξελισεται.!Αλωστε δεν υπαρχει ανθρωπος να μην πιστευει ουτε στο ελαχιστο την υπαρξη καπου στο συμπαν του Θεου και της αθανασίας..!Μεσα βεβαια απο αυτη την αγαπη ο ανθρωπος μπορει να κατανοησει το απειρο.Ειναι αυτο που λεμε αιωνιες στιγμες..Στιγμες που γιενιουνται απο την ενωση του πεπερασμενου χρονου με το απειρο, το οποιο απειρο, ως προορισμος του ταξιδιου της εδω ζωης δημιουργει τον πεπερασμενο χρονο ως μεσον γι αυτο το ταξιδι(ενα ειδος ''λεωφορειου'' της ψυχης της αγαπης και των αξιων).Οι στιγμες του χρονου που δικαιώνουν την υπαρξη του μεσα στο απειρο ειναι δηλαδη αυτες ακριβως οι στιγμες της συνευρεσης του χρονου με το απειρο, οπου το απειρο, ως πλεγμα αιωνίων και θεικών αξιων, εσωκλείεται στην υπαρξη του χρονου και τον αφθαρτοποιει.Ο χρονος ειναι ταξιδι και σταθμος με λιγα λογια στην εδω ζωη του ανθρωπου με προορισμο το απειρο της Βασιλειας του Θεου..!Για να καταστραφει το κακό και να γλυτωσουν αυτοι που το κανουν, μονο ένας τρόπος υπάρχει, να το θελήσουν οι ίδιοι ν απαρνηθούν τις πραξεις τους και να σωθουν.Ο αγγελος του κακου χειρίζεται ως ιδανικό, όπως κι εσυ πολυ σωστα αντιλαμβανεσαι, την κακια κι ως εκ τουτου..θελει πολεμο;θα τον εχει...!Αιώνια ευτυχία φυσικά μπορει να υπάρχει ανεμποδιστη απο τη γνώση της αιώνιας κολασης, αφου στην αιωνια κολαση θα βρεθουν μονο αυτοι που θα την επιλεξουν, επιλεγωντας ακομα, μετα τη νικη του πολεμαρχου του Θεου (υπερ δικαιοσυνης και αγαπης ) ως ιδανικό την κακία την καταστροφη της ζωης και την αδικία..Η αλιθηνη αγαπη, η αγαπη του Θεου που προκαλει την αιώνια ευτυχία, δεν μπορει να υπάρξει εκτος δικαιοσυνης!Η αιωνια κολαση ειναι η επιλογη όσων επιλεγουν την αδικία ως ιδανικο και ουσία της υπαρξης τους..!Η επιγνωση του θανατου, ειναι απλα η επιγνωση του τελους του ταξιδιου, και η εξοδος απο το λεωφορείο χρονος στον προορισμο απειρο.Προσφατα η Μιχαελα είχε ιδιαιτερα προβληματιστει για αυτη τη σωματική αποσκευη που παραμενει στο μεσα στο λεωφορείο..Της θύμησα την υποσχεση του Θεου για την ανασταση των νεκρών κατα τη Δευτερα Παρουσία, σε αφθαρτοποιημενα αγγελικα σωματα, ενωμενα αδιασπαστα πλεον με το σωμα της ψυχής το οποίο δεν βιώνει φθορα και θανατο κι απλα μεταβαινει στην κατασταση παραδεισου ή κολασης που το ελευθερο πνεύμα του ανθρώπου, εχει κατα τη διαρκεια του ταξιδιου της εδω ζωης επιλεξει..Είναι ενα δώρο δημιουργίας η επιγνωση του τελους..Μια βεβαίωση πως οτι δημιουργει το δημιουργημα του Θεου δεν χανεται, αλλα συγκροτει ενα ακομα μικρο συμπαν μεσα στο απειρο..! Αγγελος

      Διαγραφή